בורקס דיאטטי עם דפי אורז ושמן בטעם בצל

לבשר

1 קג בשר בקר טחון
300
גרם בשר חציל צלוי על האש קלוף וקצוץ
5
כפות שמן בטעם בצל
4
שיני שום קצוצות דק דק
5
גבעולי סלרי קצוצים דק דק
2
בצלים ירוקים קצוצים דק דק
1
בצל גדול קצוץ דק דק
כפית פלפל שחור טחון
כפית מלח או יותר (תלוי כמה קרעו את הבשר בהכשרה שלו פשוט צריך לטעום)
ביצה אחת
כוס פרורי לחם
מכינים קציצות ואפשר גם להקפיא

לוקחים דף אורז עגול ומשרים במים קרים 5-8 דקות עד שניהיה רך ואלסטי
מניחים במרכז הדף קציצה אחת ומכסים בנייר האורז ומניחים על תבנית אפיה משומנת או עם נייר אפיה כאשר הפתח כלפי מטה

מברישים מעל עם שמן בטעם בצל ומפזרים מעט שמשום

אופים בחום של 200-180 מעלות (תלוי בתנור) עד שמקבל צבע יפה משהו כמו 25 דקות




רוטב לבורקס דיאטטי עם דפי אורז ושמן בטעם בצל


מאדים במחבת
2
סלסלאות של פטריות שמפיניון חתוכות דק דק עם 4 כפות שמן בטעם בצל
2
כפות רוטב סויה מלח ופלפל מעט אגוז מוסקט לפי הטעם.
כשמגיעים לטעם טוב שמים בכוס גדולה עם מים קרים כף קורנפלור ובוחשים היטב עד שאין גושים (המים יראו כמו חלב) ומוסיפים בפעם אחת הכל לפיטריות תוך כדי בחישה מתמדת עד שמסמיך לרוטב
אם הסמיך יותר מידי אפשר להוסיף מים ולבחוש עד לקבלת המרקם הרצוי.

להגשה
שמים בתחתית הצלחת מצקת גדולה של הרוטב ועליה את בורקס ומגישים חם
בתיאבון

 







Add to Favourites