ממולאים בנוסח בלקני בלי בשר
מרכיבים
- חומרים לרוטב
- עגבניה - 5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
- רסק עגבניות - קופסה רסק עגבניות 260 גרם (גדולה)
- שמן זית - 3 כפות
- ארגנו - כפית
- פפריקה מתוקה - שתי כפיות
- מלח - כפית
- צילי גרוס - חצי כפית
- פלפל שחור - חצי כפית
- כמון - רבע כפית
- מים - כוס
- הכנת המלית
- אורז בלסמי - כוסות אורז בלסמי (שטוף ומסונן אך יבש)
- גזר - 3 גזרים מגורדים
- פטרוזיליה - חופן פטרוזיליה קצוץ דק (אפשר גם בכוסברה אם אתם אוהבים את הטעם)
- מלח - כפית
- פלפל שחור - כפית
- כמון - חצי כפית
- שמן זית - 2 כפות
- אורגנו - חצי כפית
- עגבניה - 1 עגבניה קצוצה דק
הוראות הכנה
הכנת הרוטב
- ממלאים סיר במים כמות המים היא כזו שכאשר תכניסו פלפל למים הם יגיעו עד חציו.
- מוסיפים את כל החומרים ומביאים לרתיחה עם מכסה סגור תוך כדי ערבוב אחת לכמה דקות.
- לאחר 20 דקות של בישול מכבים את האש ומניחים להתקרר
הכנת המלית
- שמים את הכל החומרים בקערה ומערבבים
- מילוי הירקות
- פלפלים - חותכים לרוחב כסנטימטר וחצי מלמעלה ומנקים את כל הגרגרים מבפנים.
- עגבניות - בוחרים עגבניות גדולות, חותכים כסנטימטר למעלה ומרוקנים עם מכשיר יעודי או כפיתאת הבפנים (להעביר למלית).
- בצל - מקלפים, חותכים סנטימטר מלמעלה ובעדינות מרוקנים את התוכן (להעביר את הבפנוכו לרוטב).
- תפוחי אדמה - מקלפים, חותכים מעמידים על האורך (שיהיה כמה שיותר גבוה), חותכים לרוחב מלמעלה ומרוקנים את התוכן (להעביר לרוטב).
- ממלאים את הירקות במלית ומשאירים כסנטימטר וחצי עד שתיים רקים משפת הירק (האורז מתנפח בבישול).
- שופכים שתי כפות של רוטב על המלית, מכסים ב"מכסה" של הירק ומניחים בעדינות בסיר.
- מצמידים את הירקות זה לזה עד שהסיר מלא כולו.
- אם נשאר אורז מהמלית מניחים במרווחים שבין הירקות.
בישול
- מביאים לרתיחה על אש גבוהה
- לאחר שרתח מנמיכים את האש למינימום ומבשלים על אש קטנה כ - 30 דקות.
- איך יודעים שזה מוכן ? רואים שהאורז מבושל
- מכבים את האש, משאירים חמש דקות נוספות עם מכסה סגור ורק אז פותחים.
הגשה
מניחים ממולאים בצלחת, מוזגים לצידם רוטב עם מעט אורז