עוף עם ארטישוק ירושלמי ושמן בטעם בצל

עוף עם ארטישוק ירושלמי ושמן בטעם בצל

עכשיו כשהארטישוק הירושלמי בעונה שווה להכין והפעם מתכון ממש קל וטעים במיוחד

קולפים ארטישוק ירושלמי (כחצי ק"ג )
הירושלמים בשוק קוראים לזה
:"
בטטה קסביה"
כאן אין צורך לחתוך מפני שהחלקים גם כך קטנים ושמים בקערה עם 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות.
מתבלים עם כף אחת של שמן בטעם בצל
רבע כפית כרכום קורט מלח כפית של שום גבישי וכפית אחת של פפריקה מתוקה בשמן בטעם בצל.

מערבבים היטב ומניחים על תבנית אפיה
חותכים עוף שלם ל 4 או שקונים כרעיים מה שבא לנו.
ותובלים בתערובת התבלינים שנשארה בקערה ומניחים בתבנית האפייה.







עוף עם ארטישוק ירושלמי ושמן בטעם בצל

אופן ההכנה

שמים בקערה כוס מים ובוחשים היטב כך שכל התבלינים שבקערה יעברו לנוזל ושופכים לתבנית האפייה .
פורסים 2 עגבניות ל 4 פלחים ומפזרים בין העופות
סוגרים עם נייר כסף ותנור 180 מעלות שעה
מסירים את נייר הכסף ואופים בגריל עליון עוד 3-7 דקות עד שמקבל צבע שחום יפה
ומגישים חם







Add to Favourites