מצרכים לפאד תאי עם שמן בטעם בצל

חומרים:
איטריות אורז מושרות במיים קרים מהברז לפחות שעתיים
גזר קלוף ופרוס דק דק
קישוא פרוס דק דק
שמינית כרוב לבן פרוס דק דק
גמבה אדומה פרוסה לרצועות דקות מאוד
300
גרם רצועות או פילטים של חזה עוף
חופן גדול של בוטנים קלויים וטחונים(חצי כוס)




פאד תאי עם שמן בטעם בצל

מחממים על אש הכי גבוהה וואק שיהיה חם מאוד(כ5 דקות )
ומקפיצים את כל הירקות עם האיטריות אורז 3 וכפות שמן בטעם בצל.
ומעבירים לקערה.
שמים באותו הוואק את החזה עוף
ומתבלים במלח מעט פלפל שחור
כף שום גבישי
רבע כפית שמן פירי פירי חריף אש
כף זנגוויל טחון
4
כפות רוטב סויה
2
כפות דבש
רבע כף חומץ
מביאים לרתיחה עם חצי כוס מיים קרים מהברז ומיד סוגרים להבה.
מוסיפים לירקות
מוסיפים מעל הכל:
כף שמן בטעם בצל
כף טחינה גולמית טובה (אני השתמשתי בטחינה של הר ברכה לדעתי אחת הטובות אם לא הכי טובה)
כף שמן סומסום.
מערבבים ושמים בצלחת הגשה אוולית
מפזרים מעל את הבוטנים הטחונים ומגישים עם רבעי לימון בצד.
סוחטים על המנה לימון טרי ממש לפני שאוכלים
מי שאוהב יותר חריף יכול להוסיף בצלחת עוד שמן פירי פירי חריף אש על המנה

בתיאבון







Add to Favourites