פוקצ’ה בצל בתוספת שמן בטעם בצל

לבצק
חצי קג קמח
10 גרם שמרים יבשים (כף)
50 מ”ל שמן בטעם בצל
כף סוכר
חצי כף מלח
כ 200 מ”ל מים פושרים

לשים מכל החומרים ביד או במעבד מזון במהירות איטית רבע שעה עד לקבלת בצק רך ולא דביק כאשר את המים שמים בהתחלה רק חצי ובכל פעם מוסיפים מעט לא חייב שצריך את כל המים מפני שכל טחינה של קמח סופגת מים אחרת.

פותחים את הבצק לאליפסה גדולה על נייר אפיה בתבנית האפיה ומברישים במעט שמן בטעם בצל.
מכסים במגבת ונותנים לו לתפוח במקום חמים ולח עד שיכפילו את נפחו
שמים בכוס כף אחת של שביבי בצל יבש ומכסים במים רותחים ונותנים לו לנוח ולספוג את המים עד שהבצק יתפח.
מפזרים את הבצל מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 240 מעלות בשליש התחתון ל 6-7 דקות

מיד שמוציאים מברישים עם מעט שמן בטעם בצל ומפזרים מעל מעט מלח גס

בתאבון




 







Add to Favourites