פיצה קבב בשרית עם שמן בטעם בצל

לבצק
1
קג קמח
30
גרם שמרים יבשים
1
כף סוכר
חצי כף מלח
80
סמ”ק שמן בטעם בצל
כ 500 מ”ל מים פושרים.

לשים הכל לבצק אחיד רך ולא דביק ונותנים לו לתפוח במקום חם ולח עם מגבת מעל עד שיכפילו את נפחו.
כמות הבצק מספיקה ל 3 פיצות לפחות.

קבב


1
קג בשר בקר טחון
300
גרם בשר חציל צלוי על האש קלוף וקצוץ
5
כפות שמן בטעם בצל
4
שיני שום קצוצות דק דק
5
גבעולי סלרי קצוצים דק דק
2
בצלים ירוקים קצוצים דק דק
1
בצל גדול קצוץ דק דק
כפית פלפל שחור טחון
כפית מלח או יותר (תלוי כמה קרעו את הבשר בהכשרה שלו פשוט צריך לטעום)
ביצה אחת
כוס פרורי לחם

לשים הכל ביחד למסה אחידה וצולים קציצה אחת לבדוק את הטעם לפני שמקבבים אם חסר מלח מוסיפים.
מקבבים וצולים או בשמן עמוק או על מחבת עם מעט שמן בטעם בצל אפשר גם על המנגל




פיצה

פותחים 350 גרם בצק לעיגול גדול ודק בעזרת מארוך ושמים מסביב כמות של 4 קציצות מהמסה של הבשר טחון ומגלגלים את הדפנות פנימה כך שלא יראו את הבשר ומעבירים לרשת/תבנית אפיה.

מפזרים במרכז זעתר עם כמות של בשר מפורר של 2 קציצות.
מברישים את הבצק בשמן בטעם בצל ואופים בתחתית של התנור בחום של 250 מעלות לפחות עד שהבצק מקבל צבע זה צריך להיות בין 3-7 דקות תלוי בתנור אם זה יותר זמן מזה זה אומר שהתנור לא היה מספיק חם הבצק יתיבש ולא יהיה טוב.

מרסקים 4 עגבניות גדולות ללא הקליפה במגרדת גסה

סלט חצילים במיונז
שורפים על האש 3-4 חצילים קולפים וקוצצים
מתבלים ב 5-6 כפות שמן בטעם בצל 3 שיני שום קצוצות וכף וחצי גדושות של מיונז בוחשים היטב ומשלימים טעם עם מלח בלבד.

קוצצים חופן גדולה מעורבת של נענע ,כוסברה ופטרוזיליה עם 2 בצלים ירוקים וגבעול אחד של סלרי רק העלים.

הגשה
כשפיצה מוכנה ויוצאת מהתנור
שמים בצלחת הגשה או על קרש חיתוך ושמים על הבשר במרכז 3-4 כפות של עגבניות מגורדת מניחים מעל 6-8 קבבים צלויים ובמרכז ומעל שמים את כל הירוקים שקצצנו

מגישים עם סלט חצילים במיונז והרסק עגבניות. בקערות נפרדות בצד.

בתיאבון

 







Add to Favourites