קציצות עוף ברוטב מתוק חריף עם גרגרי חומוס ושמן בטעם בצל.

חצי ק”ג חזה עוף טחון
רבע צרור נענע קצוצה דק
רבע צרור כוסברה קצוץ דק
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה דק
רבע כפית פלפל שחור טחון
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
2 כפות שמן בטעם בצל
רבע כפית מלח
פרוסה אחת של חלה רטובה במים
חצי כפית שום גבישי
רבע כפית כמון

לשים הכל היטב במשך 7-10 דקות (שימו לב אין ביצה ללא קולסטרול ולכן צריך ללוש בכדי שהחלבונים יאחדו את הבשר)
ולהשאיר במקרר לחצי שעה.

לאחר מכן מחממים בסיר רחב 2 כפות שמן בטעם בצל יוצרים קציצות קטנות בידיים רטובות ומטגנים את הקציצות משתי הצדדים .

אפשר להגיש כפי שהוא .

אני רק עשיתי סגירה (כ 2 דקות מכל צד כך שהקציצה בפנים עדיין לא מבושלת)

לאחר שהוצאנו את הקציצות מהסיר מוסיפים כוס יין לבן יבש (אמרלד ריזלינג או שרדונה ) ובעזרת כף מגרדים את המשקעים מתחתית הסיר (לא לוותר על שלב זה הוא מוסיף המון טעם ) כשהאש דלוקה על להבה גבוהה

 




מוסיפים חצי ק”ג של גרגרי חומוס מבושלים
(אני משרה מידי פעם 1 ק”ג של גרגרי חומוס במים ללילה שלם ומבשל אותם במים בישול מלא מסנן ומחלק לשקיות של חצי ק”ג ושומר במקפיא – נשמר חצי שנה וטוב גם לדגים או בכלל לכל דבר)
כף גדולה של פפריקה מתוקה בשמן בטעם בצל
2 עגבניות מרוסקות ללא הקליפה
כפית שמן פירי פירי
2 כפות סוכר חום דמררה
3 כפות רוטב סויה
2 גבעולים של בצל ירוק קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים
כוס וחצי של מים קרים מהברז

בוחשים ומניחים את קציצות העוף על הרוטב
(חשוב להניח את הקציצות על רוטב קר ולא חם בכדי שהטעם של הקציצות יעבור לרוטב)
ומרתיחים סוגרים מכסה ומבשלים כ10 דקות של רתיחה
מורידים מכסה ומבשלים עוד 10 דקות בכדי לצמצם את הנוזל ולהסמיך את הרוטב
מזליפים כף וחצי של שמן בטעם בצל מעל ומכבים להבה.

אפשר להגיש עם פירה או פסטה
אני הגשתי עם אורז לבן שבושל במים כמו פסטה (להוצאת הארסן – מתכות כבדות רעילות באורז) סיננתי
ושימנתי 2 כוסות אורז בכף וחצי של שמן בטעם בצל ומלח לפי הטעם .

בתיאבון

 







Add to Favourites