עוגת תפוזים קלה ומהירה להכנה

עוגת תפוזים קלה ומהירה להכנה

חומרים :
כוס וחצי קמח
10 גרם (שקית ) אבקת אפייה
2 ביצים
חצי כוס סוכר (עדיף חום דמררה)
חצי כוס שמן קנולה
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי.

 

 







 


אופן ההכנה

בקערה עם מטרפה שמים את הביצים והסוכר עם אבקת האפייה וטורפים היטב
מוסיפים את השמן בזילוף תוך טריפה וגם את התפוזים שסחטנו

מוסיפים את הקמח ובוחשים לבלילה אחידה

כל העבודה כאן לא מגיעה ל 10 דקות.

מורחים במעט שמן תבנית אינגליש קייק
מסדרים בתחתית התבנית 3-4 פרוסות של התפוז שחתחנו וקילפנו לפני הסחיטה
מעליהם שופכים את תוכן הבלילה ומעל מסדרים עוד 4 פרוסות יפות
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לזמן של כ 30-35 דקות בשליש התחתון של התנור.
בודקים בעזרת קיסם שנדקר ויוצא יבש במרכז העוגה לאחר חצי שעה (לא להעביר את הקיסם דרך התפוז אלה ליד )

עוגה מצוינת אחרי ארוחה בשרית.

 

 







טיפ של השף

טיפ – בכל פעם שחוצים את התפוז לפני הסחיטה פורסים ממנו פרוסה בעובי של 4 מילימטר וחותכים את הקליפה ומוציאים את הגרעינים אם יש(צריך להוציא 7-8 פרוסות מכל התפוזים אם לא מספיק פשוט פורסים עוד תפוז שלם קלוף )

Add to Favourites