בצק לפיצה ולפוקצ'ה

1 ק"ג קמח מנופה
80
מ"ל שמן בטעם בצל
כ 520 מ"ל מים פושרים
30
גרם שמרים יבשים (3 כפות)
חצי כפית מלח

שמים במעבד מזון את כל המים השמן והשמרים
מוסיפים 200 גרם קמח ולשים במהירות איטית 10 דקות עד לבלילה חלקה.
מוסיפים את השמרים ועוד 200 גרם קמח ושוב לשים עוד 10 דקות ומוסיפים עוד 300 גרם פעמים ובכל פעם לשים 10 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק חלק ולא דביק.
לתת לבצק לנוח עם מגבת מעל או ניילון נצמד עד לתפיחה ואז ליצור כדורים בגודל הרצוי לפתוח על תבנית אפיה ולמרוח עם מברשת בשמן בטעם בצל
להתפיח ולאפות בתנור חם מאוד
אם זה דק כמו פיצה מקסימום 7-8 דקות אפיה בשליש התחתון של התנור לפוקצ'ה ולפיצה ממש על התחתית של התנור בין 3 ל7 דקות תלוי בתנור




בצק לפוקצה ופיצה







Add to Favourites