עלי מנגולד ובצל ממולאים

עלי מנגולד ובצל ממולאים

המתכון לממולאים
עלי מנגולד חלוטים במים רותחים. בצל מבושל כרבע שעה במים רותחים. לקלף את הבצל לחרוץ הסכין ולקלף גלד גלד. אפשר למלא קישואים קטנים.
המילוי:
2- 3 כוסות אורז עגול שטוף כמה פעמים.
חבילה שמיר קצוץ דק.
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק.
בצל יבש קצוץ דק.







עלי מנגולד ובצל ממולאים

אופן ההכנה

לערבב את כל החומרים היטב להוסיף מלח, מיץ משני לימונים ו2- 3 כפות שמן בצל. למלא את הבצל ולהניח בתחתית הסיר בשכבה אחת להוסיף את עלי המגולד הממולאים מעל בשתי שכבות ולמעלה להוסיף עוד בצל ממולא.
הרוטב מים רותחים כף שטוחה מלח ומים משני לימונים . לשפוך על העלים שהרוטב יכסה את העלים בירך 2 ס"מ מעל. להניח צלחת על העלים. לבשל על להבה גבוהה עד לרתיחה . להנמיך את הלהבה ללהבה נמוכה ולבשל שעה. בסוף להוסיף מלמעלה 2-3 כפות של שמן בצל ולכבות את הגז. יוצא מעדן.







Add to Favourites